Turizam

Trenutno se turistima nude sobe (dvokrevetne i trokrevetne) u pet kuća. Kuće: Anđelka Sjepčevića, Zlatka Markovića, Emila Nikolića, Metoda Nikolića i Dom kulture Tokom sezone, u Gornjoj Lastvi se organiziraju programi za grupe turista koje dolaze u aranžmanu turističkih organizacija. uristima je u programu posjet crkvi, mlinu za masline, privatnoj etnografskoj zbirci u kući Anđelka Stjepčevića, izložba u Domu kulture, ugostiteljska ponuda i zabavni program.

Detaljnije

Smještaj

Trenutno se turistima nude sobe (dvokrevetne i trokrevetne) u pet kuća.
Kuće: Anđelka Sjepčevića, Zlatka Markovića, Emila Nikolića, Metoda Nikolića i Dom kulture

Sajam eko turizma u Hannoveru, Njemačka
Na poziv GTZ (organizacija Njemačke savezne vlade) i uz financijsku podršku iste agencije i Ministarstva turizma Crne Gore, predstavnik Gornje Lastve je bio na svjetskom sajmu eko turizma koji je od 31. januara do 3.februara 2003 održan u Hannoveru. Propagandnim materijalom o Gornjoj Lastvi čiju je štampu finasirao GTZ, prvi put je predstavljena Crna Gora na ovom sajmu koji se održava svake godine.

U Master planu turizma koji za Ministarstvo turizma Crne Gore radi njemačka organizacija DEG, Gornja Lastva je predstavljena i obrađena kao model uključivanja seoskog turizma u ukupnu turističku ponudu Crne Gore.

Organizovane grupe turista. Tokom sezone, u Gornjoj Lastvi se organiziraju programi za grupe turista koje dolaze u aranžmanu turističkih organizacija. Turistima je u programu posjet crkvi, mlinu za masline, privatnoj etnografskoj zbirci u kući Anđelka Stjepčevića, izložba u Domu kulture, ugostiteljska ponuda i zabavni program.

Gostionica. Kroz program javnih radova, financirano od Zavoda za zapošljavanje i uz podršku opštine Tivat, tokom ljetnjih mjeseci 2007 i 2008 radi gostionica u domu kulture. Kroz ovaj program su zaposlene dvije osobe a rad gostionice je značajno za život i turističke programe u selu.
(kliknite na slike desno za uvećanje)